Σχολικό Έτος 2013 - 2014

Οι μαθητές του Δ1΄ στα πλαίσια της διαθεματικής εργασίας τους ΄΄ ο φίλος μας το περιβάλλον ΄΄ έφτιαξαν το παρακάτω βίντεο.

Περισσοτερα

Σήμερα επισκεφθήκαμε τον εκδοτικό οίκο "Μεταίχμιο", ο οποίος  κλείνει τα 20 χρόνια λειτουργίας του . Παίξαμε πολλά και διαφορετικά παιχνίδια, το ένα καλύτερο από το άλλο. Εξερευνήσαμε βιβλία και μάθαμε τη γραφή των αρχαίων Ελλήνων. Τέλος, φτιάξαμε ένα περίεργο και μικρό βιβλίο μόνο με δύο υλικά! Περάσαμε φανταστικά!!!

Περισσοτερα

Το Αρχαιολογικό μουσείο είναι ένας ενδιαφέρων χώρος, στον οποίο οι επισκέπτες του ταξιδεύουν στην αρχαία Ελλάδα. Υπάρχουν  πολλά ενδιαφέροντα αγάλματα κυρίως απ΄ τον 4ο και 5ο αιώνα π.Χ. αλλά και τα ρωμαϊκά χρόνια. Επιπλέον, αν κάποιος δε γνωρίζει πράγματα για την ιστορία και τη Μυθολογία, μπορεί να τα μάθει μέσα από τις καρτέλες , που παρέχει το μουσείο

Περισσοτερα

Σήμερα εμείς οι μαθητές του Δ1 επισκεφθήκαμε τον εκδοτικό οίκο 'ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ' . Εκεί έπρεπε να εκτελέσουμε τέσσερις αποστολές. Γίναμε ερευνητές και μάθαμε σημαντικές πληροφορίες για την εξέλιξη του βιβλίου. Στο τέλος κατασκευάσαμε ένα βιβλίο που πήραμε μαζί μας.

Περισσοτερα

Σήμερα επεξεργαστήκαμε ένα κείμενο με διαφορετικό τρόπο, δουλέψαμε με τα Tablet PC. Επίσης, παίξαμε ένα παιχνίδι για την εξοικονόμηση ενέργειας, που μας άρεσε πάρα πολύ! Στο τέλος, παίξαμε δύο παιχνίδια για να εξασκηθούμε στους δεκαδικούς αριθμούς που μαθαίνουμε αυτή την εποχή στα Μαθηματικά.

Περισσοτερα

Σήμερα οι μαθητές του Δ1΄ επισκεφθήκαμε το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά. Η δασκάλα μας μας ξενάγησε σε διάφορους χώρους του μουσείου και μας μίλησε για τα ευρήματα. Στην αρχή είδαμε ερυθρόμορφα και μελανόμορφα αγγεία, που χρησιμοποιούσαν στον Πειραιά τα αρχαία χρόνια. Μετά ξεναγηθήκαμε από τους υπεύθυνους σε μια αίθουσα με αγάλματα και θαυμάσαμε μια αναπαράσταση ναού.

Περισσοτερα