Σχολικό Έτος 2013 - 2014

Σήμερα 23 Σεπτεμβρίου 2013 πήγαμε στο πυροσβεστικό μουσείο της Παλλήνης. Ένας ξεναγός μας έδειξε όλα τα σύγχρονα αλλά και παλαιότερα πυροσβεστικά αυτοκίνητα. Μας μίλησε για όλα τα πράγματα που πρέπει να έχει ένας καλός πυροσβέσης μαζί του. Μας παρουσίασε ένα βίντεο για να μας δείξει την συνεισφορά της Πυροσβεστικής σε έναν άνθρωπο αλλά και σε έναν τόπο.

Περισσοτερα

Σήμερα Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου επισκεφθήκαμε το πυροσβεστικό μουσείο . Εκεί μας ξενάγησε ένας πολύ καλός κύριος, ο κ.Χρήστος. Στο ισόγειο μας έδειξαν τα μεγάλα και τα μικρά οχήματα της πυροσβεστικής που χρησιμοποιούσαν στα παλαιότερα χρόνια. Στον πρώτο όροφο του μουσείου μας έδειξαν πολλά εκθέματα. Στην πρώτη αίθουσα που επισκεφθήκαμε είδαμε ένα βίντεο που προέβαλλε εικόνες από τη δράση της πυροσβεστικής και της Ε.Μ.Α.Κ.

Περισσοτερα

Τη Δευτέρα 11/11/2013 παρακολουθήσαμε τη χορωδία του δήμου Αθηναίων σε ένα πολύ κεφάτο και διαδραστικό πρόγραμμα. Γνωρίσαμε τα μέλη της και μάθαμε πως τραγουδούν με βάση τη χροιά της φωνής τους. Επίσης γνωρίσαμε τη μαέστρο που μας εξήγησε τον τρόπο που διευθύνει τη χορωδία. Ακόμη μαζί με τον κ.Γιάννη , ένα πολύ καλό μουσικό

Περισσοτερα

Στις 22 και  23 Οκτωβρίου 2013 (οι τάξεις Ε1 και Ε2 αντίστοιχα) επισκεφθήκαμε το πολεμικό μουσείο. Τα αντικείμενα που είδαμε εκεί ήταν πολύ ωραία. Αρχικά, πήγαμε με τον ξεναγό και είδαμε διάφορες στολές της παλιάς εποχής. Ύστερα ανεβήκαμε στον δεύτερο όροφο του κτιρίου και μας μίλησαν για τα αρχαία όπλα ή εργαλεία και διάφορους πολέμους.

Περισσοτερα

Σήμερα 27/11/2013 επισκεφθήκαμε τη φιλαρμονική του δήμου Αθηναίων . Μπαίνοντας μέσα είδαμε ανθρώπους οι οποίοι είχαν ασυνήθιστα όργανα και φορούσαν κόκκινες, λαμπερές στολές. Έκαναν πρόβα για να μας εντυπωσιάσουν. Αφού έφτασαν και άλλα σχολεία η μουσική ξεκίνησε. Μας έπαιξαν διάφορα τραγούδια και μας μάγεψαν με τη μελωδία των οργάνων τους.

Περισσοτερα

Σε συνεργασία με το Γερμανικό Ινστιτούτο Goethe οι μαθητές της Ε1 τάξης είχαν την ευκαιρία μέσα από το πρόγραμμα ΄΄Μια βαλίτσα όλο Γερμανικά΄΄ να γνωρίσουν καλύτερα τη γερμανική γλώσσα και κουλτούρα . Η βαλίτσα αυτή περιέχει : παζλ, φωτογραφίες , βιβλία, παραμύθια και επιτραπέζια παιχνίδια. Μέσα από αυτές τις αυθεντικές εικόνες

Περισσοτερα