Σχολικό Έτος 2013 - 2014

Σήμερα , Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013 επισκεφθήκαμε το Κτήμα Λαζαρίδη - Οινότρια Γη. Μας ξενάγησε ο κύριος Χρήστος Φωτιάδης, ο οποίος ήταν πολύ ευγενικός, μας εξήγησε  και μας έδειξε πως παράγεται ο οίνος, το γνωστό σε όλους μας κρασί. Μας έδειξε τη διαδικασία για να φτιαχτεί το ξίδι, ενώ μάθαμε πως συσκευάζεται σε βαρέλια.

Περισσοτερα

Σήμερα το Στ2΄επισκέφτηκε το κτήμα - οινοποιείο Λαζαρίδη , στο Καπανδρίτι. Μόλις κατεβήκαμε από το σχολικό αντικρίσαμε τον κ. Χρήστο Φωτιάδη, ο οποίος μας μίλησε για το κρασί, το οποίο προήλθε από τη Σιβηρία. Μας μίλησε για τον τρόπο επεξεργασίας των σταφυλιών. Μας ανέφερε για το βαλσάμικο ξύδι που μας άφησε να το μυρίσουμε.

Περισσοτερα

Σήμερα , Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013, η τάξη μας επισκέφτηκε το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών στην Κηφισιά . Μια εξαιρετική ξεναγός μας μίλησε για τις τηλεπικοινωνίες από  τα αρχαία χρόνια έως και τις μέρες μας. Ύστερα γνωρίσαμε τρεις σημαντικούς άνδρες που έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην τηλεπικοινωνία. Αυτοί ήταν: ο Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ,ο Σάμιουελ Μορς και ο Γουλιέλμο Μαρκόνι.

Περισσοτερα

Το Γαλλικό Ινστιτούτο σε συνεργασία με το Υπουργείο  Παιδείας διοργανώνει ενημερωτικά εργαστήρια με θέμα: Η Μεσόγειος ανάμεσα σε περιβαλλοντικά και οικονομικά διακυβεύματα.

Περισσοτερα

Σήμερα, 4 Δεκεμβρίου 2013 τα δύο τμήματα της έκτης τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν μια επίσκεψη στον Πολιτιστικό χώρο του Δήμου Αθηναίων , για να παρακολουθήσουμε μια μουσική παράσταση αφιερωμένη στην ΄΄Ημέρα ατόμων με ειδικές ανάγκες΄΄. Στη μουσική παράσταση αυτή μας διηγήθηκαν ταυτόχρονα ένα παραμύθι

Περισσοτερα

Σήμερα , ημέρα Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013, η τάξη μου επισκέφθηκε στην Κηφισιά το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών. Στην αρχή  η ξενάγηση ξεκίνησε από μια ευγενική κυρία, όπου μας παρουσίασε μερικούς τρόπους για να επικοινωνήσουμε. Είδαμε τα μέσα επικοινωνίας από την αρχαιότητα και φτάσαμε ως το σήμερα. Στο τέλος πειραματιστήκαμε και νιώσαμε για λίγο σύγχρονοι επιστήμονες.

Περισσοτερα