ΛΑΚΩΝΙΚΗ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΦΡΑΓΚΗ

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ 6η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 

ΤΕΤΑΡΤΗ, 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

ΘΕΜΑ : ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΖΕΥΓΑΡΙΟΥ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗ - ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Στην προηγούμενη συνάντηση είχαμε σταματήσει στο σημείο που το ζευγάρι έκανε μια συζήτηση «για να αποφορτιστεί η κατάσταση» και είχαν πει ότι θα γινόταν μια δεύτερη συζήτηση για να μιλήσουν πιο αναλυτικά για την κρίση που προέκυψε.

Περισσοτερα

ΛΑΚΩΝΙΚΗ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΦΡΑΓΚΗ

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ 5η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

 ΤΕΤΑΡΤΗ, 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

ΘΕΜΑ : ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΖΕΥΓΑΡΙΟΥ

14 Φεβρουαρίου, ημέρα των ερωτευμένων. Κι όπως είπε χαριτολογώντας ένας πατέρας «την ημέρα αυτή ακούγονται περισσότερα ψέματα παρά αλήθειες…».

Περισσοτερα

ΛΑΚΩΝΙΚΗ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΦΡΑΓΚΗ

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ

4η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, ΤΕΤΑΡΤΗ, 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

ΘΕΜΑ : Kαυγάς ζευγαριού

Ξεκινήσαμε τη συνάντησή μας κάνοντας ο καθένας μια ευχή-στόχο για τον εαυτό του για το νέο έτος . Να τι ευχηθήκαμε : «υπομονή, πιο ήρεμη, πιο δυναμική, ελευθερία, ψυχραιμία, συγκαταβατικότητα, πιο δημιουργική, πιο αισιόδοξη προσέγγιση, ύπνο, να φτιάχνω ωραίες εικόνες έτσι ώστε να γίνουν ωραίες αναμνήσεις, λίγο περισσότερο χρόνο για τον εαυτό μου, υγεία, πιο αποτελεσματική / πιο επιλεκτική, περισσότερη εμπιστοσύνη στον εαυτό μου, νέες εμπειρίες, πιο ριψοκίνδυνη, κατανόηση, εκδρομές, να λέω περισσότερα «όχι» χωρίς τύψεις, ποιοτικός χρόνος, η οικογένεια πάνω απ΄ όλα».

Περισσοτερα

ΛΑΚΩΝΙΚΗ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΦΡΑΓΚΗ ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ 3η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, ΤΕΤΑΡΤΗ, 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

ΘΕΜΑ : live συζήτηση οικογένειας με έφηβο και πεθερά για τα Χριστούγεννα

 

Αφού - όπως πάντα - «ζεσταθήκαμε» και «συνδεθήκαμε» συζητώντας για τα Χριστούγεννα και τα ( πολλά ) δώρα που περιμένουν τα παιδιά από τον Αϊ-Βασίλη, καταγράψαμε «τι μας έρχεται στο νου και στην καρδιά, ακούγοντας τη λέξη «Χριστούγεννα». Αρχικά ειπώθηκαν τα ευχάριστα, όπως «δώρα, αγκαλιές, ξεκούραση, οικογένεια, γλυκά, αγάπη, ζεστασιά», στη συνέχειa όμως αναδύθηκαν και τα δυσάρεστα αλλά πολύ ρεαλιστικά συναισθήματα όπως πόνος, μοναξιά, δυσφορία έως και καβγάδες….

Περισσοτερα