ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΦΡΑΓΚΗ

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ 4η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

 Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2019

ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ

Αφού ανταλλάξαμε ευχές για το νέο έτος 2019, μπήκαμε σε ρόλους πατέρα, μητέρας και 6χρονου παιδιού ( Α΄ δημοτικού) και μελετήσαμε τις αλληλεπιδράσεις των μελών τα οικογένειας αυτής. Το πρόβλημα της οικογένειας και της δασκάλας στο σχολείο ήταν πως ο Φαμπιάνο πήγαινε συχνά πυκνά στην τουαλέτα, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη δασκάλα, το μάθημα και την οικογένεια του παιδιού.

Περισσοτερα

ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΦΡΑΓΚΗ

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ 3η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Αξιοποιώντας τις όμορφες, αλλά και δύσκολες μέρες των Χριστουγέννων που πλησιάζουν, κάναμε σήμερα προσομοίωση οικογένειας:

Μια αστική οικογένεια με το ζευγάρι, μια 12χρονη κόρη κι έναν 6χρονο γιο, καθώς και την πεθερά της νύφης. Είχαν να συζητήσουν τι θα κάνουν τα Χριστούγεννα. Αυτό έδωσε την ευκαιρία να αναδυθούν οι δυναμικές, οι αλληλεπιδράσεις, οι χαρακτήρες και τα συναισθήματα των μελών της οικογένειας :

Περισσοτερα

ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΦΡΑΓΚΗ

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ

2η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ - Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

«σύγχρονες μορφές διαπαιδαγώγησης ….»

Ας ξεκινήσουμε με κάτι εντυπωσιακό και πρωτόγνωρο : Για 1η φορά στην ιστορία της Σχολής γονέων είχαμε στη δεύτερη συνάντηση περισσότερα μέλη απ’ ό,τι είχαμε στην πρώτη συνάντηση ! Απ’ τα 30 της πρώτης συνάντησης ανεβήκαμε στα 33 της δεύτερης ! Ακόμα και το ποσοστό των αντρών που συμμετέχουν έχει αυξηθεί αρκετά και αγγίζει το 25 %... Φαίνεται πως οι άντρες σπάνε σιγά σιγά τη σιωπή τους.. Καλοδεχούμενο, ελπιδοφόρο…

Περισσοτερα

ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΦΡΑΓΚΗ

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ 1η  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

«ΚΑΛΟΣ ΓΟΝΕΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ….»

Μετά τα καλωσορίσματα και τις ευχές ξεκινήσαμε το φετινό μας ταξίδι με δυο βιωματικές ασκήσεις για να γνωριστούμε και να συνδεθούμε καλύτερα. Στη συνέχεια, στις μικρές ομάδες, φέραμε στο νου μας κάποια οικογένεια που ξέρουμε και τους θεωρούμε καλό ζευγάρι και καλούς γονείς.

Περισσοτερα