Οι πολιτιστικές μορφωτικές - ψυχαγωγικές εκδηλώσεις   

Το Σχολείο μας εκτός από την παροχή των απαιτούμενων γνώσεων που δίνει στους μαθητές του, προσπαθεί ν’ αναπτύξει σ’ αυτούς και να προάγει βασικές ανθρώπινες αξίες.

Σκοπός μας δεν είναι να δημιουργήσουμε μόνο γνωστικές μηχανές, αλλά ανθρώπους ολοκληρωμένους σε γνώση και ήθος. Η εκπαίδευση δε θα είχε κανένα νόημα για εμάς, εάν δε συνοδευόταν από την καλλιέργεια αξιών όπως είναι η αγάπη για την πατρίδα, τη θρησκεία, την εθνική ταυτότητα, την καλώς εννοούμενη πειθαρχία, την καθαριότητα, τη συνεργασία, το σεβασμό της ξένης περιουσίας, το σεβασμό του πλησίον και του μεγαλυτέρου, καθώς και το σεβασμό προς τους γονείς και τους δασκάλους.

Απαραίτητα λοιπόν κρίνεται για μας η καλλιέργεια της ψυχής, του ήθους και του πνεύματος.

Έτσι λοιπόν:

  • Προγραμματίζουμε στη διάρκεια του διδακτικού έτους πλήθος εξωσχολικών εκπαιδευτικών – παιδαγωγικών επισκέψεων και δράσεων σε μουσεία, επαγγελματικούς χώρους , εκθέσεις, εργαστήρια, ιδρύματα, θεατρικές – κινηματογραφικές – μουσικές – χορευτικές – ξενόγλωσσες παραστάσεις, συναυλίες που είναι συνυφασμένες με τη διδακτέα ύλη – δραστηριότητες  και φέρνουν τα παιδιά σε επαφή με τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ – ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ – ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ.
  • Ενθαρρύνουμε – υποστηρίζουμε τη συμμετοχή των μαθητών μας σε πανελλήνιους μαθητικούς διαγωνισμούς ποίησης, λογοτεχνίας, ζωγραφικής, φεστιβάλ παραδοσιακών χορών.
  • Το Σχολείο μας στα πλαίσια των πολιτιστικών και μορφωτικών του εκδηλώσεων οργανώνει κάθε χρόνο εκπαιδευτικές – μορφωτικές – ψυχαγωγικές -  περιβαλλοντικές εκδρομές στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό με μαθητές και γονείς και μάλιστα με απόλυτη επιτυχία.
  • Προσπάθειά μας είναι να δώσουμε έντονα, σωστά και με ζωηρά χρώματα στους μαθητές μας, τα μηνύματα των θρησκευτικών μας εορτών και των ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΠΕΤΕΙΩΝ με διάφορες εκδηλώσεις, εκκλησιασμούς,   ομιλίες και παραστάσεις , που δε ξεφεύγουν όμως από τα όρια του σοβαρού και του μετρημένου.
  • Δε λείπουν όμως και οι ψυχαγωγικές εκδηλώσεις απ’ το Σχολείο μας, όπως οι ημερήσιες εκδρομές, ο αποκριάτικος χορός, οργάνωση από τους μαθητές μουσικοχορευτικών – θεατρικών δρώμενων, ρητορικής , κλπ.
  • Επίσης, η οργάνωση- λειτουργία της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας, είναι δημιούργημα ξεχωριστό. Αποτελεί την παρουσίαση, με τα μάτια των μαθητών μας, όλης της σχολικής δραστηριότητας στη διάρκεια του διδακτικού έτους.
  • Δεν παραλείπουμε δε να ενημερώνουμε κατά τακτά χρονικά διαστήματα,  τους γονείς των μαθητών μας, για θέματα κοινωνικά, ψυχολογίας, πρόληψης από τα ναρκωτικά, συμπεριφοράς απέναντι στα παιδιά τους κ.λ.π., με ειδικούς ομιλητές, όπως συγγραφείς και πανεπιστημιακούς δασκάλους.
  • Το Μάιο οργανώνονται πολιτιστικές βραδιές  αφιερωμένες στην ελληνική παράδοση, σε ποιητές και συνθέτες , όπου τα ίδια τα παιδιά συμμετέχουν και δημιουργούν τα σκηνικά, τραγουδούν, απαγγέλλουν, παρουσιάζουν, συγκροτούν ορχήστρες, χορωδίες.
  • Πιστεύουμε επίσης στην καλλιέργεια του συναισθήματος της κοινωνικής προσφοράς και της αγάπης για το συνάνθρωπο, στα παιδιά των εκπαιδευτηρίων μας, με αποτέλεσμα την οργάνωση εκ μέρους των, ομάδων κοινωνικής δράσης με προσφορά σε υλική στήριξη φιλανθρωπικών ιδρυμάτων και οργανώσεων μέσα από δράσεις και εκδηλώσεις , όπως το Χριστουγεννιάτικο ΠΑΖΑΡΙ ΑΓΑΠΗΣ , έκτακτοι ΕΡΑΝΟΙ , ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ, ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.
  • Το διδακτικό έτος ολοκληρώνεται με ποικιλία εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν μουσικοχορευτικές – θεατρικές παραστάσεις, αθλητικούς αγώνες κολύμβησης, εκθέσεις δημιουργικών εργασιών και βιβλίου, καθώς και βραδιά αποφοίτησης.