Το παρακάτω άρθρο αναρτήθηκε στη σελίδα της έγκυρης e-εφημερίδας vima.gr. ``Ανακοινώθηκαν τελικά οι διαδικασίες εγγραφής στα πειραματικά ή πρότυπα σχολεία για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν τα προγράμματά τους. Συγκεκριμένα:
 
- Το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου ή το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου θα πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις τους οι γονείς που ενδιαφέρονται να μπουν τα παιδιά τους στη διαδικασία της κλήρωσης (για τα πειραματικά) ή να δώσουν εξετάσεις (για τα πέντε πρότυπα που επελέγησαν απο το υπουργείο Παιδείας).
 
- Οι κληρώσεις ή οι εξετάσεις εισαγωγής (με βάση την τροποποίηση του Νόμου 3966/2011) θα γίνουν στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου 2015.
 
Όσον αφορά τις λεπτομέρειες του τρόπου με τον οποίο θα διεξαχθούν οι εξετάσεις, η διοικούσα επιτροπή θα μελετήσει τις εισηγήσεις των υπευθύνων για τα προγράμματά τους και των συλλόγων διδασκόντων για το θέμα και θα προβεί σε ανακοίνωση όταν καταλήξει στη διαδικασία.
 
Η ανακοίνωση έγινε από τη διοικούσα επιτροπή (ΔΕΠΠΣ) τα μέλη της οποίας διορίστηκαν πρόσφατα από το υπουργείο Παιδείας.
 
«Καθώς αναμένεται η τροπολογία του Νόμου 3966/2011, η οποία θα διαχωρίσει τα πειραματικά από τα πρότυπα σχολεία, να ψηφιστεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο εντός του Απριλίου 2015, η ΔΕΠΠΣ σχεδίασε χρονικά τις διαδικασίες επιλογής μαθητών και μαθητριών και θα είναι έτοιμη να τις ενεργοποιήσει αμέσως μετά την ψήφιση της τροπολογίας» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε.``
 
Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΔΕΠΠΣ όπως αυτή αναρτήθηκε  στην επίσημη ιστοσελίδα της.